Ce avem la prânz?

Tartă de toamnă

 Pentru aluat:

 200 g făină

 ½ linguriță sare 25 g unt sau margarină

 ½ pahar apă foarte rece

Pentru umplutură:

2-3 vinete

300 g telemea de vacă sau oi, sau brânză FETA

2 linguri busuioc verde tocat (obțional)

4 ouă

2 linguri ulei

 300 g șuncă sau baicon, sau piept de pui tăiat bucățele puțin sotat cu sare

100 g cașcaval ras sau parmezan

Sare,piper

Flori de mandarin

Amesteci făina cu sarea, untul tăiat bucățele, adaugi apa rece și frămânți foarte bine până iese un aluat omogen. Îl dăm la frigider până pregătim restul. Tai vinetele felii pe lung și le presari cu sare și le lași să se scurgă zeama amară din ele, circa 20 minute. Le clătești cu apă rece și le scurgi foarte bine. Le prăjești puțin în ulei, doar cât să se înmoaie. Întinzi foaia de aluat într-o tavă rotundă de tort tapetată cu hârtie de copt. Acoperi cu aluat și o parte din pereții tăvii, și înțepi din loc în loc foaia. Tai șunca cubulețe și o amesteci cu brânza rasă pe răzătoare. Întinzi această compoziție peste foaia de aluat. Deasupra așezi feliile de  vinete, și torni peste ele ouăle bătute cu parmezan sau cașcaval ras, sare și piper după gust. Dai la cuptor tava pentru 35-40 minute.  Se poate servi caldă sau rece.

Anunțuri

Un gând despre „Tartă de toamnă

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s