Dulce și-aromat · Rețete grecești

Baclava

Baclavaua este o rețetă turcească, foarte populară și în Grecia. Dacă o cumperi din cofetărie, este dulce de ți se taie respirația. Dar dacă o facem în casă, o facem dulce după gust. Și vă asigur că este foarte …ademenitoare!

  • Foi de plăcintă din comerț
  • cană de nuci
  • Un sfer kg zahăr grunjos
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 150 gr.de unt topit

Pentru sirop:

  • 1 lămâie
  • 220 grame zahăr grunjos
  • 250 ml apă
  • 1 baton lemn de scorțișoară

Dezgheți folie de plăcintă, după care le desfaci și le tai în două. Topești untul apoi ungi fiecare foaie înainte de a pune pe ea o lingură de nuci măcinate amestecate cu zahăr. După ce umplutura a fost pusă, foile se rulează ca niște batoane, după care se pun într-otavă cu hârtie de bucătărie. Se ung cu margarină și se dau la cuptor până se rumenesc. Într-un vas se pune apa, zahărul, lămâia tăiată felii și scorțișoara și se fierbe la foc mic, până compoziția devine un sirop. Când batoanele au fost scoase din cuptor, vor fi puse într-un platou unde se va turna siropul peste ele. Se poate prezăra și nucă măcinată obțional peste ele.

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s