Ce avem la prânz?

Paste cu pui și legume

Carnea de pui este o carne ușoară și delicioasă, și aș putea spune mult mai sănătoasă decât altele. De aceea în marea majoritate a rețetelor postate vor conține carne de pui, care de altfel poate fi înlocuită. Totuși dacă este înlocuită, cred că va fi nevoie de o perioadă de timp mai îndelungată de preparare, în funcție de carnea folosită.

Un piept de pui

 2-3 morcovi

 3 linguri de pastă de tomate (sau sos de roșii)

 300 gr. Spirale (sau spaghete)

 1 ceapă

 Sare, piper

Cureți morcovii după care îi dai pe răzătoarea mică și îi căleși cu ceapa până se rumenesc și se înmoaie. Tai carnea cubulițe și apoi o fierbi separat cu sare. După ce a fiert, o adaugi în morcovul și ceapa călite, și le mai ții pe foc o perioadă. Adaugi și pasta de tomate. Dacă nu prea are sos mâncărica, mai adaugă jumate de pahar cu apă și las-o să fiarbă, timp în care mai mesteci să nu se prindă de oală. În altă oală separat pui apă la fiert și când a dat în clocot, adaugi pastele și pui sare. Lași să fiarbă pastele, după care le scurgi de apă și le amesteci cu cealaltă copoziție. Dacă pastele pe care le-ai folosit sunt sfredeli, atunci poți să mai lași puțin mâncărica pe foc, dacă sunt spagheti, le amesteci cu cealaltă compoziție fără să le ții pe foc. Poftă bună!

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s