Dulce și-aromat

Tartă de caise (sau alte fructe)

Pot spune că dulciurile sunt momentul meu de relaxare. Iar această tartă este tot ceea ce trebuie alături de un ceai cald sau chiar de o apă minerală cu gheață. Oricum tarta ce urmează merge și cu alte fructe cum ar fi fructe de pădure, cireșe, vișine și alte bunătăți. De asemenea merg și fructele dezghețate, scurse de zeama lor în prealabil.

  • 200 gr.margarină
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 2 ouă
  • Jumate plic praf de copt
  • 300-350 g.făină albă
  • 1 kg caise

tartă

Freci margarina cu zahărul, apoi adaugi oul și gălbenușul. Adaugi făina amestecată cu praful de copt și frămânți un aluat nici moale, nici tare, ci ușor de manevrat.  Împarți aluatul astfel obținut în două. Din prima parte întinzi o foaie pe care o așezi în tava unsă, pui caisele tăiate felii și presărate cu puțin zahăr. Din coca rămasă, întinzi o foaie pe care o tai fâșii și cu care ornezi apoi un grilaj peste prăjitură. O coci la foc potrivit până se rumenește și când este gata o pudrezi cu zahăr.

DSCF3588

Captură

tartă felie

Un gând despre „Tartă de caise (sau alte fructe)

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s