Dulce și-aromat

Cheese cake

Cine nu a auzit de renumita prăjitură Cheese cake? O prăjitură fină, ușor de preparat și absolut delicioasă. Există multe variante ale rețetei, dar una din cele mai simpla, care necesită coacere, este următoarea rețetă. Vă asigur că merită tot efortul pregătirii ei!

cake

Pentru blat:

  • 400 gr. biscuiți digestivi
  • 75 gr un topit

Pentru cremă:

  • 600 gr cremă de brânză Philadelphia (3 cutii),(sau urdă)
  • 100 gr smântână
  • 200 gr zahăr
  • 3 ouă
  • o lingură făină
  • 2 plicuri de zahăr vanilat

Cum se prepară:

Fărmițezi biscuiții digestivi (prin blender, dar dacă nu ai blender îi dai prin masina de tocat), pe care îi amesteci cu untul topit. Dacă vrei un blat mai dulce, adaugi și 2 linguri de zahăr.Iei o tavă rotundă de chec (cu fund detașabil), ungi tava cu margarină și tai din hîrtie de copt un cerc pe care îl pui pe fundul tăvii, apoi iei biscuiții amestecați bine cu margarina și îi tapezi bine pe fundul tăvii, ca să obții ca o foaie de blat. Dai tava la cuptor pentru 10-15 minute, ca să se formeze ca o crustă biscuiții. Apoi scoți tava și o lași să se răcească. Între timp prepari crema. Cu mixterul bați crema de brânză cu zahărul și vanilia, până se topește zahărul. Adaugi smântâna și făina și mixați rapid cu mixterul. Adaugi și ouăle pe rând, mixind bine după fiecare. torni compoziția în tavă peste blatul răcit, și o dai la cuptor la 170 – 200 grade timp de 45 de minute. După ce o scoți din cumptor, aștepți să se răcească, pui glazura sau fructele sau frișca sau ceea ce vrei să pui pe ea, și o dai la frigider până a doua zi, după ce ai îndepărtat tava, fără fund. Fundul va rămâne sub prăjitură pînă se termină de consumat.

cheece cake

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s