Ce papă bebe azi? · Dulce și-aromat

Desert cu brânzică și miere

Doar mămicile știu prin ce trec atunci când au de-a face cu bebei mofturoși la masă. Stresul și întrebarea: oarea asta îi place? Va mânca?..Toate astea ne duc uneori la epuizare. Încerci câte trei feluri de mâncare la o hrănire și parcă nici un truc nu merge. Și aceste probleme apar chiar și la cei mai mâncăcioși copii atunci când le cresc dințișorii. De aceea trebuie să gândim strategii și rețete care să îi ajute să treacă peste aceste perioade dificile și pentru ei, cu bine, plini de vitamine, minerale și tot ceea ce este sănătos pentru ei. Mai jos prezint o rețetă delicioasă atât pentru bebei cât și pentru adulți, și ambele tabere o vor adora de-o potrivă!

  • 1 cutie compot caise
  • 250 g brânză dulce (se poate folosi și urdă)
  • 5 linguri miere
  • 125 g smântână
  • 30 biscuiți
  • Scorțișoară praf
  • Zahăr după gust

Scoți caisele și le lași să se scurgî și păstrezi siropul. Le sfărâmi cu mixterul dar fără să le transformi în pastă. Amesteci brânza cu smântâna și zahărul, dând-o prin mixter să se formeze o pastă. Biscuiții îi sfărâmi bucățele și îi înmoi în siropul de la compotul caiselor. Așezi apoi în castronașe un strat de biscuiți sfârâmați, caise sfărâmate, brânză picurată cu miere și iar biscuiți și iar brânză…tot așa. Ultimul strat trebuie să fie de brânză peste care presari scorțișoară.

Din experiență aș spune că este bine să punem mai mulți biscuiți în fiecare porție, pentru că asta dă consistență desertului. Poftă bună!!!

Anunțuri

Un gând despre „Desert cu brânzică și miere

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s