Dulce și-aromat

Chec surpriză

Cu toții iubim dulciurile, și greu ne abținem de la ele. O nouă invenție de chec pentru care eu m-am inspirat din două rețete este acest chec surpriză. Mie mi se pare foarte delicios și arătos, de aceea îl împărtășesc și cu voi! Rețeta am postat-o și pe Good Food

  • Un pahar suc de fructe
  • 300 g zahăr
  • 1 lingură cacao
  • 4 ouă
  • 1 praf de copt
  • 400 g făină
  • 400 g iaurt de fructe
  • 200 fructe proaspete sau congelate
  • 100 g frișcă
  • 3-4 linguri zahăr

Separăm albușurile de gălbenușuri, iar gălbenușurile le batem cu 200 g zahăr bine. După ce am bătut gălbenușurile spumă, adăugăm câte puțin suc și câte puțină făină amestecată cu prac de copt, pe rând, omogenizând bine, până tot sucul și toată făina au fost omogenizate cu gălbenușurile. Batem și albușurile spumă cu 100 g zahăr și le încorporăm încet în compoziția cu gălbenușurile. Ungem o tavă rotundă specială pentru chec cu margarină și o tapetăm cu făină, apoi turnăm o parte din compoziție. Cealaltă parte o amestecăm cu lingura de cacao și o adăugăm în tavă. Dăm la copt la 170 grade, și verificăm cu scobitoarea când este gata copt. După coacere scoatem din cuptor și lăsăm checul la răcit. După ce s-a răcit, îl tăiem în două pe orizontală și scobim cu o lingură miezul. În locul miezului punem crema pregătită astfel: fructele tăiate mărunt le amestecăm bine cu iaurtul, zahărul și frișca, după care o dăm la rece pentru o jumătate de oră. O punem în chec, punem capacul checului la loc, pudrăm cu zahăr și dăm la rece până la servire.

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s