Ce avem la prânz?

Pui cu smântână – o mâncare ca la bunica

Una din rețetele mele preferate în care pot folosi carnea de pui este aceasta! Puiul cu smântână așa cum îl făcea bunica sau mama este o bunătate mai ales dacă este însoțit de o mămăliguță caldă. O masă caldă și delicioasă pentru familie…

Carne de pui (500 de grame de preferat cu os)

O ceapă potrivită

O roșie mare

Mărar

500 ml smântână

Sare, cuburi knorr

Pastă de tomate o linguriță

3 linguri făină

Pui puiul la fiert. Îl spumezi, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt. Adaugi și roșia tocată mărunt o dată cu ceapa. După ce a fiert puiul pui cubul delicat. Deoparte bați smântâna cu făina albă și cu lingurița de pastă de tomate în care adaugi câte puţin din zeama de pe foc şi tot mesteci până se formează o temperatură mai ridicată la compoziţie. Dai cratița la foc mic și torn smântâna. După ce fierbe totul, înainte de a închide focul, mai adugi două linguri de smîntână. Pun sare și piper după gust. Presari şi puţin mărar proaspăt pe deasupra. Făina albă trebuie să fie de calitate, altfel sosul iese tăiat.

Anunțuri

Un gând despre „Pui cu smântână – o mâncare ca la bunica

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s