Ce avem la prânz? · Ce papă bebe azi?

Orez cu carne la cuptor – o bunătate consistentă

Când vine vorba de o rețetă foarte rapidă și ușoară, aceasta de mai jos poate fi o opțiune. Ușor de preparat, și delicioasă, orezul cu carne și cașcaval poate fi oricând un prânz consistent, o cină ușoară sau de ce nu, un mic dejun. Trebuie doar servită caldă.

Carne cu orez

Menționez că pentru rețeta de mai jos se poate folosi și carne tocată de porc sau vită, doar probabil că timpul de preparare va lua mai mult. Rețeta o am dintr-o revistă, și este o bunătate rapidă.

 

  •   200 g orez
  •   200 g carne de pui tocată
  •   1 pahar suc de roșii
  •   1 lingură ulei
  •   60 g cașcaval
  •   Sare
  •   Piper
  •   Ulei
  •  pătrunjel

Fierbi orezul cu 1l de apă și sare timp de 20 minute la foc potrivit. În acest timp prăjești carnea tocată în puțin ulei încins. Pui sare, piper supă gust, adaugi sucul de roșii și lași totul pe foc încă 10-15 minute. Amesteci apoi orezul cu verdeața tocată, potrivești de sare și piper și-l răstorni într-o cratiță sau formă unsă cu ulei. Întinzi sosul de carne, presari cașcavalul ras, și dai totul la cuptor pentru 20 minute. Se poate servi cu măsline sau altă garnitură sau murături.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s