Dulce și-aromat

Tort diplomat light – un dulce care ține la siluetă

Am descoperit această rețetă de tort acum o lună în urmă într-o revistă și de atunci tot o facem aproape săptămânal. Nu este obligatoriu să folosim doar pepene galben. Eu de exemplu l-am făcut cu struguri, și merge și cu alte fructe, cum ar fi căpșuri piersici, caise ect, excepție făcând ananasul și kiwi, deoarece aceste două din urmă nu permit gelatinei să se închege – așa scrie pe instrucțiunile de pe plic.

Deși pare complicat, totul nu ia mai mult de 20 de minute maxim de preparat și ansamblat, este foarte ușor și delicios ca și desert. De curând musafirii era să consume și farfuria de sub el :))

©      1 pepene galben de 600-700 g

©      1 l frișcă lichidă sau 500 g frișcă gata bătută

©      400 g iaurt de fructe de pădure

©      100 g zahăr pudră (sau după gust)

©      2 plicuri gelatină

©      1 plic gelatină pentru tort (obțional în funcție de ornamentare)

©      500 g pișcoturi

©      Jeleuri pentru decor

Pui gelatina la înmuiat în 200 ml apă rece. Cureți și tai cubulețe pepenele. Mixezi frișca folosind mixterul. Păstrezi puțină frișcă pentru decor la rece, iar restul o amesteci cu zahărul pudră și iaurtul cu fructe. Omogenizezi foarte bine. Dizolvi gelatina la bain-marin ca pe indicații, apoi o adaugi în fir subțire amestecând ușor compoziția. Tapetezi o tavă de tort cu celofan și pui pe fundul tăvii pișcoturile, apoi se pun deasupra pișcoturilor bucățelele de pepene galben. Deasupra se toarnă crema și apoi se dă la rece pentru cel puțin 4 ore. După acest timp, ornăm pe deasupra cu fructe și jeleuri și turnăm gelatină pentru tort. Mai dăm la rece pentru o oră, după care scoatem torutul din formă și îl ornăm finuț cu frișca păstrată la rece. Decorul se poate face și fără gelatină, punând fructe atunci când totul este încă neîntărit. De asemenea pentru o consistență mai mare pasul blatului de jos poate fi repetat la mijlocul tortului, împărțind astfel crema în două. Cu siguranță este un deliciu.

Reclame

Un gând despre „Tort diplomat light – un dulce care ține la siluetă

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s