Ce avem la prânz?

Cartofi franțuzești – o garnitură delicioasă

Mai toate rețetele probate le am din cărți mai vechi și reviste. Și această rețetă este dintr-o carte de bucate veche, fără poze, dar pentru că părea delicioasă, m-am hotărât să o-ncerc… și nu am regretat. De-atunci ne delectăm cu ea mai ales ca și garnitură la budinca din piept de pui, cu care se potrivește de minune.

 Jumătate kg de cartofi (3 cartofi mai mari, sau patru mijlocii)

 4 ouă

 Două linguri margarină sau unt

 Sare

 200 ml.smântână

Fierbi cartofii și îi tai feliuțe. Fierbi și ouăle, de decojești și le tai feliuțe.Se unge cu margarină un vas incasabil sau o tavă, apoi se pune un rând de felii de cartofi, un rînd de felii de ouă…tot așa până termini de pus toți cartofii și toate ouăle. Între rânduri presari sare. Deasupra pui smântâna și bucățele de margarină. Toată această tavă se dă la cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute. Se servesc calzi, cu șnițele, friptură sau budincă din piept de pui. Poftă bună!

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s