Ce avem la prânz?

Vinete la cuptor – aromă de toamnă la tine în casă

După cum spuneam în postarea anterioară, vinetele au devinit prietene cu mine în bucătărie de curând. Iată încă o rețetă pe care am descoperit-o și pe care aș dori să o împărtășesc cu voi. Deși poza nu este foarte reușită deoarece era să rămân fără ele înainte să le pozez :)) așa s-au devorat în casă la mine.

DSCF3687

  • 3 vinete
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • o cana de suc de rosii
  •  3-4 felii de cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ramurica de cimbrisor
  • sare, piper

Vinetele se taie pe lungime și se scobesc de miez, care se taie cubulețe (dacă pare prea mult miez, se pune doar o parte din el. Se taie și pieptul de pui și se toacă ceapa. Într-o tigaie se încing două linguri de ulei, în care se pun cățeii de usturoi și ramurica de cimbrișor. Când acestea s-au prăjit se aruncă și în uleiul rămas se pun la călit miezul de vinete, carnea și ceapa. Se lasă la foc mic cam 5 min. Se adaugă sucul de roșii, se potrivește de sare și piper și se mai lasă la scăzut cam 3-4 minute. Această compoziție se dă prin blender să se mărunțeasă (sau prin mașina de tocat carne). Vinetele se așeaza în tavă, se umplu cu amestecul din tigaie, se acoperă cu felii de cașcaval și se dau la cuptorul încins pentru aproximativ 25 – 30 de min. Bineînțeles puteți face rețeta în cantitate mai mare folosind mai multe vinete! Este o rețetă ușoară care ține și la siluetă! Poftă bună!

Un gând despre „Vinete la cuptor – aromă de toamnă la tine în casă

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s