Dulce și-aromat

Chec de portocale și nuci – un dulce cu aromă exotică

Sunt câțiva ani de când am descoperit rețeta asta, și de atunci oridecâte ori avem portocale mai acre ne delectăm cu ea. Poate fi însă făcut cu succes și cu suc Teddy, în cazul în care nu aveți portocale.

Ingrediente:

©      250 gr. suc de portocale stors proaspat

©      4 oua

©      300 gr. zahar

©      400 gr. faina

©      1 praf copt

©      2-3 linguri stafide sau nuci sau fructe cofinate

Cum se prepară:

Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma tare albusurile cu 100 gr. zahar. Separat se freaca spuma galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun alternativ sucul de portocale si faina. La sfarsit se pune praful de copt si fructele, care au fost date prin faina. Se incorporeaza albusul in compozitie, ca la tort. Se pune in forma si se coace la foc mediu 30 minute minim (cam temperatura de 170 grade, asta depinzând și de performanța cuptorului). Nu se deschide cuptorul primele 15 min. Se probează cu scobitoarea, pentru a vedea dacă este gata copt. Se scoate din tavă după 10 minute de la scoaterea din cuptor și se decorează cu zahăr pudră sau cu ciocolată topită la abur (cum am făcut eu în poză). Poftă bună 🙂

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s