Ce avem la prânz?

Mâncare de cartofi la cuptor

Potrivită chiar și pentru cei care țin postul lui Daniel din Biblie, această mâncare este și foarte delicioasă. De obicei eu o pun alături de friptură, dar merge foarte bine și simplă. Și vestea bună e că dacă se întâmplă să se răcească sau să rămână de la o masă anterioară, stă foarte bine la frigider și merge reîncălzită, fără ca să-și schimbe gustul cartofii.

5 cartofi

2 cepe

4 linguri sos de roșii

Sare

Piper

Vegeta

Apă

2 căței usturoi

Ulei

Cureți cartofii, îi tai felii pe lungime. Ungi o tavă cu ulei, pui cartofii, pui sosul de roșii. Tai cepele în patru și le pui între cartofi. Amesteci apoi o cană de apă cu condiment vegeta (sau fierbi jumate de cub knorr în ea), piper și sare și o torni peste cartofi. Pui și cățeii de usturoi tăiați în două printre cartofi. Dai mâncarea la cuptor. Din când în când mai mesteci prin cartofi ca să se pătrundă bine în sos. Dacă ți se pare la un moment dată prea puțină apă, mai poți adăuga o jumătate de pahar, sau cât este nevoie. Poftă bună.

 

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s