Dulce și-aromat

Negresa – o bunătate însiropată

Când am chef de ceva rapid și bun, fac această prăjitură. Nu  ia chiar mult de preparat și pare o prăjitură sărbătorească. Musafirii întotdeauna vor fi încântați de ea. Ca și timp de preparare cu tot cu coacere ia în jur de o oră. Dar pe timpul coacerii, vă puteți relaxa cu o carte 🙂 așa cum fac eu.

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 200 gr zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 1 pahar lapte
  • 300 grame făină
  • Un pahar de nucă măcinată
  • O jumătate pachet praf de copt

Cum se prepară:

Se face o foaie cu toate acestee ingrediente. Se pune compoziția într-o tavă mai mică de circa 34/25 cm, și se coace la 160 grade. Se probează cu scobitoarea dacă este gata. Apoi se face siropul din:

300 gr zahăr și 3 sferturi de pahar de apă și se fierb cu 50 gr cacao. Se dă la foc, se adaugă un zahăr vanilat. Se taie foaia când este rece. Cubulețele se dau prin siropul acesta, și pe deasupra se dă cu nucă de cocos sau nucă măcinată.

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s