Ce avem la prânz?

Ardei umpluți – rețetă de sărbătoare

Ardeii umpluți pentru mine reprezintă un deliciu mai mare decât sarmalele. Și de altfel sunt și mai ușor de preparat, dacă ne gândim la învârtit de sarmale. Eu de obicei îi fac după următoarea rețetă delicioasă. Mămica mea obișnuiește să îi facă așa🙂

  • 8 -9 ardei potriviţi
  • 200 g orez
  • 500 -600 g carne tocată de pui, porc sau vită
  • 3 morcovi
  • O roşie
  • O lingură bună bulion
  • 1- 2 cepe
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel

Căleşti orezul în apă cu sare până se umflă. Îl amesteci cu carnea tocată. Cureţi legumele (ceapa, morcovul şi roşia) şi le dai prin blender sau le toci mărunt. Le amesteci în carnea cu orez. Adaugi sarea, piperul, bulionul şi pătrunjelul şi amesteci compoziţia bine. Cureţi apoi ardeii şi îi umpli cu această compoziţie. Îi pui într-o oală sau tavă, pui apă cam de două degete în vas şi dai la cuptor sau la fiert. Se fierb cam într-o oră jumate. Se servesc cu un sos preparat astfel: pui ulei într-un vas de tefal, iar când s-a încins pui trei linguri de făină şi o prăjeşti. După vre-o două minute, timp în care ai mestecat într-una, adaugi apa de la ardei câte puţin şi mesteci continuu. Dacă vrei sos mai mult, mai adaugi apă normală. Pui sos de roşii câteva linguri (cam 4). După ce a fiert bine, îl dai deoparte. La masă adaugi smântână în sos.

Un gând despre „Ardei umpluți – rețetă de sărbătoare

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s