Dulce și-aromat

Cornuri cu marmeladă și nuci – pufoase și delicioase

Aceste cornuri preferatele mele. Simplu și rapid de făcut, ele sunt un deliciu pentru mici și mari, și chiar o recomandare pentru un picnic, excursie sau drum lung. Sau de ce nu pentru un copilaș la grădiniță. Poftă bună🙂

DSCF4789

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie (sau un plic de drojdie uscată)
  • 3-4  linguri zahăr
  • 150 g margarină
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • 1 fiolă esență rom sau vanilie
  • 100 ml lapte
  • 300 g marmeladă
  • 150 g nucă măcinată
  • Zahăr grunjos pentru decor
  • 1 ou pentru uns

Cum se prepară:

Freci drojdia cu laptele călduț, zahărul și puțină făină. Adaugi oul bătut cu sare, apoi adaugi făina treptat, intercalat cu margarina topită. Frămânți aluatul bine, apoi lași la crescut în jur de 45 -50 minute. Iei aluatul și îl împarți în 5 bucăți egale. Din fiecare bucată întinzi o foaie rotundă și tai fâșii. Umpli fiecare fâșie cu marmeladă amestecată cu nucă. Lași cornurile să crească 10 -15 minute, le ungi cu oul bătut, apoi le dai la cuptorul preîncălzit la temperatură mijlocie (150 grade). Le lași cam 25 minute la cop. După ce le scoți, le dai imediat din nou cu ou pe deasupra și presari zahăr grunjos peste ele.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s