Ce papă bebe azi?

Spumă de griș – pentru bebei mititei

Spuma de griș se spune că nu este consistentă ci doar umflă. Și totuși pentru a îi da un plus de consistență și aromă, eu am adăugat și fructe. Rețeta este potrivită pentru bebei de la 6 luni în sus.

Deci rețeta finală arată așa:

 

  • 150 ml lapte
  • 2 linguri griș fin (sau o lingură mai grunjos)
  • fructe fără sâmburi și coajă (caise sau piersici din compot, banană, măr fiert, suc proaspăt de portocală sau mandarină , sau chiar toate combinate)

Punem laptele la fiert la foc mic. Când a  dat în fiert, adăugăm grișul, mestecând cu telul continu, pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm să fiarbă mestecând des în el cu telul, până compoziția s-a îngorșat bine de tot. După aceasta luăm grișul cu lapte, îl punem în blender împreună cu bucățele de fructe și batem bine totul până iese ca o cremă pufoasă. De obicei dacă frutele sunt dulci, crema va căpăta gustul dulce de la fructe și nu va fi nevoie de alți îndulcitori. Dacă nu este suficient de dulce, adăugăm puțină miere, dar asta în funcție de vârsta copilașului. Dacă nu aveți blender, puteți face piure de fructe, iar grișul îl puteți bate cu telul foarte bine după ce l-ați luat de pe foc, apoi amestecați ambele compoziții. Bebeii sunt tare bucuroși de asemenea meniu, mai ales când le cresc dințișorii și nu pot păpa altceva!

 

Reclame

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s