Ce papă bebe azi?

Spumă de orez – o gustare pentru bebei

Orezul este sănătos pentru copii și poate fi dat acestora sub formă de lapte cu făină de orez încă de la 6 luni. Când am început să îl obișnuiesc pe piticul meu cu mâncarea, eram tare confuză cu privire la acest lucru. Găseam aici în market niște creme delicioase de legume, de fructe cu orez sau cereale delicioase. Mai ales pe cea de legume bebelușul meu o savura. Este bine să începem hrănirea copilului mai întâi cu păpic din legume, pentru ca mai apoi să se obișnuiască cu gustul, și după aceea să îi dăm fructe. Dacă facem invers…ei bine vom avea surpriza că vor păpa numai dulce și ne vom lupta să introducem în meniul lor și legumele.

Această rețetă poate fi făcută și cu legume, și cu fructe, eu inspirându-mă pentru ea de la cremele pe care le cumpăram pentru el.

  • o mână de orez
  • apă, sare
  • lapte
  • fructe din compot sau crude (caise din compot, banană, zeamă de mandarină sau portocală etc), sau legume fierte (morcov fiert foarte bine, roșie fiartă fără coajă etc)

Spălăm orezul bine și îl punem la fiert cu apă și sare cât să îl acopere peste el cu două degete. Îl fierbem foarte bine în apă, iar dacă a scăzut apa, mai adăugăm în cazul în care nu a fiert suficient. Când este fiert orezul, adăugăm lapte cât să îl acopere și mai dăm într-un fiert. Lăsăm să fiarbă amestecând să nu se lipească de fundul oalei, până compoziția este înghegată puțin. Punem orezul în blender împreună cu fructele sau legumele dorite, și tocăm cu blenderul până compoziția devine o cremă omogenă.

Rețeta poate fi preparată și cu făină de orez, dar mie mi se pare mai ușor să folosesc orez ca mai apoi să-l dau prin mixter. Această cremă poate fi amestecată și cu puțin iaurt simplu. Iar dacă o faceți cu fructe și nu este suficient de dulce, adăugați și puțină miere. Puiul meu a preferat această mâncărică mai ales când aveam de-a face cu vreu-un dințișor răzvrătit care se lupta să iasă și îi tăia pofta de mâncare 🙂

 

 

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s