Dulce și-aromat

Gogoșele fragede – o gustare cu lapte

O bunătate tradițională în casele românești sunt gogoșie. Și găsim o diversitate de rețete pentru ele, care mai de care mai complexe. Eu propun totuși rețeta originală, care este și simplu de preparat și delicioasă!

 

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie (un cubulet)
  • 150 ml lapte cald
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • sare
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie

gogoși

 Cum se prepară:

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit. Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget. Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste. Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci. Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald. Se imparte in 3. Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita. Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc. La sfarsit le-am trecut prin zahar pudra ! Sunt delicioase alături de un pahar de lapte chiar și a doua zi după coacere! 🙂

 

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s