Biblioteca minunată

Ciocolata – un aliment esențial pentru sănătatea ta

Ciocolata îngrașă? Provoacă ciocolata carii? Contribuie ciocolata la sporirea acneii, sau produce aceasta dureri de cap și alergii? Care este ciocolata bună de consumat? De ce fel de ciocolată trebuie să ne ferim având în vedere că tot mai multe mărci de ciocolată apar pe piață? Vreți să știți mai multe despre cum se produce ciocolata și cine au fost cei care au descoperit-o pentru prima dată?

Răspunsul la aceste întrebări cât și la multe altele se găsește în această carte:

Se pare că pentru prima dată triburile Maya s-au bucurat de arborele de cacao, iar mai apoi aztecii, a căror rege consuma o cantitate considerabilă de ciocolată lichidă la zi îmbunătățită cu miere, piper și alte mirodenii. Mai târziu Cristofor Columb a adus magnificul produs în Europa. Însă pe marginea ciocolatei sau fost secole de-a rândul mari dezbateri privind beneficiile sau contraidicațiile legate de ea. Medicii și comercianții, aflați într-o continuă contradicție, se întrec în producerea de ipoteze și concluzii cu privire la beneficiile sau lipsurile pe care le produce ciocolata. Până când studiile recente arată că de fapt ciocolata nu îngrașă, reduce colesterolul și este foarte sănătoasă consumată în cantități rezonabile, cu un procent cât mai mare de cacao. Cea mai sănătoasă ciocolată este cea mai bogată în cacao, și care conține unt de cacao și zahăr de trestie. Atenție la ciocolata pe care o mâncați: producătorii zilelor noastre pentru a-și mări câștigurile au cerut aprobarea folosirii uleiului de Palmier sau de nucă de cocos, sau alte produse în locul untului de cacao, care este scump. Acest lucru scade considerabil calitatea ciocolatei și beneficiile ei, întrucât uleiul de palmier sau alte uleiuri duc la creșterea colesterolului în sânge și nu la scăterea lui, așa cum face untul de cacao. De asemenea o ciocolată cu un conținut mare de cacao nu este neaparat amară. Dacă ciocolata este amară, nu înseamnă că e de calitate, ci că boabele de cacao au fost de proastă calitate și au fost arse 🙂 De asemenea se pare că ciocolata albă este doar o copie a reteței originale.

Michel Montignat ne face cunoscute aceste informații și încă multe altele foarte folositoare. Ne ajută să înțelegem că ciocolata nu este nicidecum alimentul interzis în diete, ci dimpotrivă, unul recomandat, cu condiția să nu fie consumată excesiv. Și oricum excesele de orice fel trebuiesc evitate.

Cartea se găsește de cumpărat aici: http://www.librarie.net/carti/151038/Ciocolata-aliment-esential-pentru-sanatatea-Michel-Montignac

Poftă bună la ciocolată 🙂

Reclame

2 gânduri despre „Ciocolata – un aliment esențial pentru sănătatea ta

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.