Dulce și-aromat

Cuib de viespi – un stup în cuptorul tău :)

Nu mi-a venit să cred ce delicioase pot deveni nucile în anumite rețete! Pur și simplu sunt gusturi memorabile, pe care nu le putem uita nicicum, iar această rețetă face parte din acele gusturi! Este foarte ușor de preparat și foarte greu de uitat după consumare! Poftă bună 🙂

DSCF5414

DSCF5416

Ingrediente:

  • 500 făină
  • 3 gălbenușuri
  • 30 g drojdie verde sau un plic drojdie uscată (de care aveți)
  • 400 ml lapte
  • 150 g unt
  • Vanilie sau scorțișoară lemn
  • Nucă măcinată
  • Sare

Cum se prepară:

Amesteci drojdia cu 30 grame zahăr 200 – 250 ml lapte călduț, apoi adaugi gălbenușurile și încet încet toată făina și sarea. Frămânți, și lași aluatul la crescut. După ce a crescut, îl împarți în două. Întinzi din fiecare bucată câte o foaie mare și o ungi cu untul topil, peste care apoi presari nucă și zahăr. Rulezi foile strâns, apoi le tai felii de circa 4 cm. Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanțe de aproximativ 1 cm. Le presezi puțin cu palma. După ce le-ai lăsat la crescut, le pui în cuptorul încins la 170 grade. Le lași până se rumenesc. Între  timp fierbi zahărul cu laptele și vanilia sau scorțișoara câteva minunte. Înainte să scoți tava din cuptor, torni siropul de lapte peste coptură, și o mai dai 5 -10 minute la cuptor. Le scoți apoi din cuptor și le pui pe farfurile.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s