Dulce și-aromat

Brioșe cu cremă de nucă de cocos – o bunătate delicioasă

Ador brioșele! De fiecare dată când am ocazia fac câteva de care ne bucurăm și pe care le savurăm din plin! Această rețetă o am de pe internet de pe un site (nu mai știu cum se numește exact), și pot spune că este foarte delicoasă! Din punctul meu de vedere, este mai sănătos și mai delicios să le facem în casă decât să le cumpărăm!

Ingrediente:

  • Trei ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 125 g smântână
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 15 linguri făină

Pentru umplutură:

  • 2 albușuri
  • 150 g nucă de cocos (sau mac măcinat)
  • 10 linguri zahăr pudră

Cum se prepară:

Se separă ouăle. Se mixează albuşurile cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, smântâna, untul topit şi cacaua. Se amestecă bine cu mixterul. Adăugăm şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Amestecăm bine cu mixterul. Pentru cremă: se bat albuşurile. Se adaugă zahărul pudră şi se bate până devin bezea. Apoi se încorporează nuca de cocos (sau macul). Se iau tăvile şi se ung cu margarină şi se tapează cu făină. Se pune cu lingura o lingură bună de aluat de brioşe, o lingură bună de umplutură şi iar o lingură de aluat de brioşe. Le dai la cuptorul deja încălzit pentru 20 de minute la 180 grade. După ce se scot din cuptor se scot direct din tăviţe şi se pudrează cu zahăr. Se poate turna şi sirop de fructe sau caramel peste ele, obţional.

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s