Dulce și-aromat

Budincă de orez cu bezea

Această budincă este o invenție a soțului meu, mereu pus pe imaginație în bucătărie! Este delicioasă și rapid de preparat, și mai ales iese o cantitate mai mare, cam 10 porții, care stă refrigerată cam 3-4 zile. Deci este un dulce care ține!

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 3 albușuri
  • Mere rase și coapte cu zahăr și scorțișoară
  • Gem de care ai
  • Unt pentru uns tava
  • Lapte cât să acopere orezul (cam 200 ml)
  • Coajă de scorțișoară sau zahăr vanilat pentru aromă
  • Sare
  • Zahăr după gust

Cum se prepară:

Pui orezul la fiert în apă cu sare (apa să fie de două ori mai multă ca orezul din oală). Dacă mai trebuie apă mai adaugi după ce a scăzut prima apă. După ce s-a înmuiat orezul și a fiert, îl clătești cu apă rece, adaugi laptele cât să-l acopere și zahăr după gust. Pui și aromele (zahărul vanilat sau scorțișoara coajă) lași să fiarbă până se încheagă cât de cât compoziția. Ungi o tavă cu margarină, și pui un strat de orez, apoi merele rase și prășite cu zahăr și scorțișoară, iar pui un strat de orez și pui gem. Dacă nu ai mere, poți pune doar gem, și invers. Faci așa până termini orezul. Ultimul strat să fie de gem. Bați albușurile până devin bezea, pui zahăr în el după gust și bați din nou cu mixterul până se topește, apoi îl adaugi în stat deasupra gemului. Dai la cuptor la 150 grade și lași până  albușul devine auriu spre maro. Ai grijă să nu se ardă. Lași să se răcească și după aceea o tai. O păstrezi la frigider.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s