Dulce și-aromat

Mere cu nuci și caramel – un desert potrivit pentru Crăciun

Pentru iubitorii de dulciuri rapide și delicioase, acest desert este tot ce trebuie. Mi-e îmi place tare mult și îl recomand tuturor cu plăcere…mai ales acum cu ocazia sărbătorilor!

Ingrediente:

  • 6 mere
  • Nucă măcinată
  • Zahăr
  • Smântână sau frișcă lichidă
  • 30 g margarină
  • Scorţişoare

Cum se prepară:

Scobești merele spălate de cotorul lor şi le umpli cu nucă măcinată amestecată cu zahăr și le dai în tavă la cuptor, în jur de 20 minute, sau până  se înmoaie. Le poți proba cu furculița înțepându-le, ca să-ți dai seama dacă s-au înmuiat. Între timp pui zahărul (cam 100 grame) la topit la foc mic. Îl lași să se topească atât cât să aibă o culoare gălbuie. Dacă ajunge spre maroniu, va ieși un caramel amărui. După ce s-a topit, adaugi încet smântâna sau frișca lichidă (cam 50 ml). Dacă crezi că este prea consistent caramelul, mai adaugi smântână. Lași să dea un clocot, apoi adaugi și margarina. Lași să se topească. Când merele sunt gata, le scoți din cuptor, le pui pe farfurie și le torni pe deasupra caramelul. Se servesc calde sau reci, dar sunt mai bune calde.

 

 

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s