Dulapul cu arome

Scorțișoara – o aromă ispititoare

Scorțișoara este unul din ingredientele preferate atunci când preparăm câte ceva cu mere sau pere. Este foarte aromată și chiar delicioasă! Dar sunt câteva lucruri pe care majoritatea dintre noi nu le știm despre scorțișoară!

Despre scorțișoară putem spune că este unul din cele mai vechi condimente din lume. Încă de 4000 de ani în urmă se știe faptul că scorțișoara poate fi folosită ca tratament împotriva crampelor musculare, a frigurilor, a indigestiei, în gripă și răceli și a durerilor de articulații. Combinată cu mierea de albine, scorțișoara își mărește puterea de reacție asupra corpului uman întărindu-i imunitatea, scăzând colesterolul și îmbunătățind circulația sângelui. Ba chiar un studiu realizat în universitatea din Tel Aviv arată că extractul de scorțișoară reușește să inhibe crearea unor substanțe toxice care au efect dăunător asupra neuronilor acest lucru ducând la îmbunătățirea stării bolnavilor de Alzheimer. Aceasta poate trata tusea cu succes. Sunt nenumărate proprietățile ei și tot atâtea sunt laudele adresate efectelor consumului de scorțișoară. Aceasta conține carbohidranți, proteine, grăsimi și fibre, vitamine precum vitamina A și C, tiamină, niacină și riboflavin. Conține un antioxidant numit glutatium, și de asemenea în ea găsim și fier, potasiu, sodiu, calciu și fosfor.

Totuși consumul ei excesiv nu este recomandat, mai ales persoanelor care deja sunt sub tratament pentru subțierea sângelui, deoarece scorțișoara conține o substanță cu același efect. Consumul excesiv poate duce de asemenea la stări de greață, roșeața feței, chiar umflarea buzelor sau senzația de arsuri la nivelul plămânilor și pieptului.

Totuși consumul regulat și moderat de scorțișoară este recomandat oricui în diferite rețete culinare. În afară de bucătărie, scorțișoara mai este folosită și în industria farmaceutică, stomatologia fiind una din ramurile medicinei care se bucură cel mai mult. Se folosește și în industria parfului, aceasta dând un plus de senzualitate și prospețimei aromei parfumului.

În bucătărie scorțișoara poate fi folosită atât în rețetele de dulciuri cât și în rețetele de mâncare sau băutură. Este o aromă îmbietoare, care dacă este combinată cu mere, miere, portocală sau cuișoare, parfumează casa oricui. Și cum Sărbătorile de iarnă sunt aproape, vă recomand cu plăcere o rețetă de ceai cald cu scorțișoară pe care îl puteți găsi aici: https://floridemandarin.wordpress.com/2011/11/02/cindru-un-ceai-aromat-pentru-raceala/  Este o combinație delicioasă potrivită pentru serile reci de iarnă…

 

 

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s