Ce avem la prânz? · Ce papă bebe azi?

Piure de cartofi – o garnitură simplă și rapidă

Prea bine știutul piure de cartofi mai nou a fost înlocuit cu fulgii de cartofi. Totuși parcă nu au același gust cu piureul original, pe care îl știm de la părinții noștrii. Rețetă simplă și delcioasă, piureul de cartofi merge ca și garnitură la fripturi, chifteluțe cu sos, șuncă sau cârnați prăjit….asortat cu o salată de roșii, murături sau de ce nu chiar cu iaurt simplu. Personal îmi place piureul foarte mult și este și foarte apreciat de copilași mici de pe la 8 luni în sus. Poftă bună 🙂

4 cartofi potriviți

Sare

Smântână

Lapte

Margarină sau unt

Captură

 

Cureți cartofi, îi tai bucățele și îi fierbi în apă cu sare. După ce au fier foarte bine, îi scurgem bine de apă. Adăugăm o lingură cu vârf de unt, care se va topi, și începem să pisăm cartofii cu presa anume pentru piure. Nu folosi blenderul pentru piure, deoarece aceștia vor deveni o pasă lipicioasă și nicidecum gustoasă (știu asta din propria experiență). adăugăm 50 g smântână și sare după gust și pisăm în continuare. Dacă dorim un piure mai subțire puțin, mai adăugăm smântână. Putem înlocui smântâna cu lapte dacă nu îl dorim prea gras, sau dacă dăm și la copilaș mic de mâncare din el. Din cantitatea asta ies trei porții medii. Pentru copii puteți adăuga în el și puțină brânză și poate fi servit cu iaurt! 🙂

 

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s