Ce avem la prânz?

Chifteluțe moldovenești – aromate și delicioase

Există diferite tipuri de chiftele: marinate, cu sos, cu ceapă, cu maioneză și așa mai departe. Dar preferatele mele sunt cele simple, moldovenești, care merg tare bine cu muștar. Rețeta este simplă și rapidă și foarte aromată!

  • 500 g carne tocată
  • Un cartof potrivit de mare
  • Sare
  • 4 căței usturoi
  • 2 felii de pâine (sau trei sferturi de cană de pesmet)
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • Ulei pt prăjit

chifteluțe moldovenești

 

Înmoi pâinea cu laptele și o mixezi sau o toci prin mașina de tocat carne. Cureți și usturoiul și îl razi pe răzătoarea mică sau prin presa de usturoi. Carnea tocată o amesteci cu oul, cartoful curățat și mixat și el în blender, pâinea mixată, sarea și usturoiul. Amesteci foarte bine astfel încât ingredientele să fie amestecate foarte bine! Pui ulei în tigaie și faci cocoleașe mici cu lingura pe care le pui la prăjit în tigaie la foc potrivit.  Se scot pe hârtie de bucătărie după ce s-au rumenit. Merg foarte bine cu muștar dar și cu piure de cartofi! Poftă bună🙂

 

Un gând despre „Chifteluțe moldovenești – aromate și delicioase

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s