La ceai cu Creatorul

Cum sărbătorim Nașterea Domnului Iisus în mod diferit ?

Există diferite moduri de a sărbătorii Nașterea Mântuitorului. Încă din primele secole creștinii au convenit să sărbătorească pe Mântuitorul lor. Dar de-a lungul secolelor au apărut numeroase tradiții și obiceiuri frumoase, dar care nu au nici o legătură cu ceea ce înseamnă de fapt Nașterea Domnului. În ultimii ani tot mai mulți oameni nici nu mai știu de ce sărbătorim Crăciunul, pentru mulți din ei acesta fiind doar sărbătorile de iarnă, sau sărbătoarea cadourilor, în care vine Santa. Și totuși, cum trebuie să sărbătorim Crăciunul? Revista „Strigătul de la miezul nopții” (2009) face câteva afirmații surprinzătoare în acest sens, citate mai jos:

„Un proprietar al unui magazin a expus în vitrina împodobită festiv de Crăciun o Biblie deschisă. El a subliniat textul din Ioan 3:16 („Fiind că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singului Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veștinică”), cu roșu, pentru ca orice ochi să îl observe imediat. Două persoane care s-au oprit în fața vitrinei și-au spus una alteia dând din cap în semn dezaprobator: Este groaznic fell în care creștinii pun peste tot versede din Biblie. Acum asociază până și Crăciunul cu Sfânta Scriptură.”

”În Oberndorf, o localitate austriacă de lângă Salzburg, cu două zile înainte de Crăciun, orga bisericii Sankt Nikolaus s-a stricat. Pentru a-și salva liturghia de la miezul nopții, preotul Joseph Mohr i-a dat una din poeziile sale profesorului și organistului Dranz Xaven Gruber, cu rugămintea să compună o melodie la chitară. Așa s-a născut în data de 24 decembrie 1818, „O noapte preasfințită” (Silent night), cel mai renumit imn de Crăciun, care este tradus astăzi în  aproape 300 de limbi și dialecte.”

„Cele mai dese cauze de deces pe an în întreaga lume sunt următoarele: 2,4 milioane din cauza SIDA; 7,4 milioane din cauza cancerului; 10,2 milioane din cauza foametei; 17, 4 milioane din cauza bolilor cardio-vasculare; 40 milioane din urma avorturilor.”

Copilul Iisus s-a născut pentru fiecare din noi! Este important să sărbătorim nașterea s-a și în fiecare inimă a noastră, nu doar prin lucruri strălucitoare, mâncare și distracție, ci prin reverență, iubire de Dumnezeu și oameni și sfințenie! Dumnezeu de Crăciun a trimis cel mai minunat dar: Domnul Iisus Hristos!

 

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s