Ce avem la prânz?

Quiche cu baicon – o gustare rapidă

Fie că decidem să fie gustare, prânz sau cine, quiche-ul acesta este delicios. Poate fi preparat și cu piept de pui puțin călit, dacă nu vrem să consumăm carne de porc cum ar fi baiconul! Poftă bună și mult spor 🙂

Pentru aluat:

 

 250 g făină

 100 g unt

 1 ou

 2 linguri apă

 Sare

Pentru umplutură:

 50 g baicon afumat

 1 ceapă

 2 ouă

 100 brânză sau caşcaval

 Pătrunjel

 100 ml smântână

 4-5 roşii

 sare

Din făină, unt (margarină), un ou, sare şi apă se frământă un aluat omogen care se dă 30 de minute la frigider. Între timp ceapa se curăţă, se toacă şi se căleşte în două linguri de ulei, împreună cu baiconul tăiat bucăţele. După ce s-au rumenit, se opreşte focul şi se lasă la răcit. Se bat ouăle cu sare, piper, se adaugă pătrunjelul (obţional), smântâna şi brânza rasă. Se amestecă bine. Din aluat se face o foaie rotundă şi se pune într-o tavă rotundă cu hârtie de copt pe fund. Foaia se urcă puţin pe marginile tăvii. Se pune ceapa cu baiconul pe foaie şi se întinde pe toată suprafaţa ei. Deasupra se toarnă compoziţia cu ou, apoi se taie roşii felii şi se pun deasupra. Se coace în cuptorul deja încins 25 – 30 minute la 180 grade. Se poate servi şi caldă şi rece.

Anunțuri

2 gânduri despre „Quiche cu baicon – o gustare rapidă

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s