Dulce și-aromat

Un blat de tort absolut perfect

Zilele trecute am căutat o altă rețetă mai sigură de blat de tort. Adică să fiu și eu sigură că este chiar corectă și iese bine! Și am găsit o rețetă de blat absolut simplă și perfectă pe www.haisagatim.ro pe care o redau și eu mai jos, după ce blatul a fost împodobit cu umplutura 🙂

  • 6 ouă
  • 250 gr zahăr
  • 300 gr făină
  • 10 linguri apă
  • 1 praf de copt

Se freacă gălbenușurile cu zahărul, și se adaugă din când în când câte o lingură de apă. Dacă bateți cu telul, va ieși o cremă ca o alifie, dar dacă bateți cu mixterul, va ieși o cremă spumă. Separat se amestecă făina cu praful de copt și puțină sare și de adaugă câte puțin în amestecul de gălbenușuri. Omogenizăm bine. Albușurile le batem spumă (ouăle trebuie să fie de la frigider, adică reci, ca să se bată albușurile spumă bine). Acestea se adaugă la compoziția cu gălbenușuri și se omogenizează bine! Se unge o formă de 26 cm  diametru cu unt și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția pentru tort și se coace ca foc potrivit (cam 160 grade) 40 minute. Probați cu scobitoarea pentru a vedea dacă este copt. Se scoate din cuptor după coacere, se lasă 5 minute la răcorit, apoi se scoate pe un grătar sau pe un prosop ud la răcit. După ce se răcește se taie în două sau în trei, după preferință, și se umple cu ce doriți: dulceață, creme diverse, frișcă sau după imaginație! Dacă doriți să faceți un blat de cacao, 2 linguri de făină se înlocuiesc cu 1 de cacao! Și mai jos rezultatul:

Poftă bună și mult spor!

 

4 gânduri despre „Un blat de tort absolut perfect

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s