Ce avem la prânz?

Ciorbă de fasole – perfectă pentru ierni reci

Deși nu toți iubesc fasolea, totuși ea ar trebui să fie unul din alimentele principale pentru noi. Fasolea este foarte sănătoasă, bogată în fier, și de ce nu, chiar și delicioasă dacă este preparată cum trebuie. Personal gătesc destul de rar fasole, și regret lucrul ăsta. Parcă nu-mi fac timp să o gătesc 😦 Și totuși, pentru azi aș vrea să propun o delicioasă ciorbă de fasole, pe care eu neaparat o consum cu ceapă (dacă nu merg în locuri publice după:) ). Deci:

  • 200 g fasole uscată
  • O ceapă
  • 2 roșii
  • Un morcov
  • Un ardel
  • Jumătate cum knorr de legume
  • Pătrunjel
  • 250 g cârnăciori de porc
  • O lingură pastă de tomate

ciorbă de fasole 1

Pui fasolea la fiert. O fierbi măcar 20 minute și o scurgi de apă și pui apă caldă înapoi în ea. O mai fierbi câteva minute, și iar schimbi apa. Pui apă fierbinte înapoi peste ea. Prăjești o ceapă și pui în ea 2 roșii curățate și tocate mărunt. Adaugi un morcov tocat și un ardel tocat mărunt. Pun vegeta și pătrunjel. La urmă pui ceapa și roșii. Pui cârnăciorul prăjit (sau costiță afumată). Acreși cu pastă de tomate, pe care o pui în oală și mesteci ca să se dizolve. Fierbi ciorba până fasolea este moale. Pui sare și piper după gust! Eu nu o recomand copiilor mai mici de cel puțin un an. Pentru ca fasolea să fiarbă mai ușor, este bine să o punem de cu seară la înmuiat în apă. La fiert fasolea o pui cu apă cam cu o palmă mai mult decât este ea pe pundul oalei :). Mult succesc!

ciorbă de fasole 2

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s