Ce avem la prânz? · Ce papă bebe azi?

Piept de pui cu cartofi și sos alb – delicios și ușor

Uneori avem chef pur și simplu de ceva bun și nu știm ce să gătim. Iar pentru o masă delicioasă și de sărbătoare eu aș recomanda această rețetă care este și foarte simplu de preparat! Avem nevoie deci de:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 cartofi
  • 200 ml smântână slabă
  • 2-3 linguri unt sau margarină
  • Pătrunjel uscat sau verde

Tai pieptul de pui feliuțe subțiri și îl pui la fiert cu sare. Pui și cartofii curățați și tăiați bucățele cu sare, la fiert. După ce au fiert, tai pieptul de pui bucățele și îl amesteci cu cartofii și sarea după gust. Pui la foc mic să se topească untul într-o cratiță. După ce s-a topit, îl iei de pe foc și pui smântâna încet, amestecând, să nu se taie sosul. După ce ai amestecat smântâna, adaugi sare și piper după gust și dai sosul pe foc la un clocot. După ce a fiet, torni cartofii cu pieptul amestecate într-o tavă, pui sosul, pătrunjelul uscat sau verde, și amesteci. Dai totul la cuptor pentru 30 de minute. 🙂 O recomand și copilașilor cu vârsta peste un anișor, cu condiția să fie mărunțită mâncarea deoarece el nu o poate mesteca foarte bine (nu are toți dințișorii) 🙂

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s