Ce avem la prânz?

Șcrob moldovenesc – delicios și tradițional

De obicei în familie nu prea consumăm carne de porc. Este grea și ia un timp mai îndelungat de preparare, pe lângă faptul că este și mai scumpă comparabil cu alte sortimente. Această rețetă este tradițională, rapidă și foarte simplă, iar mie personal îmi place foarte mult! Deci se prepară astfel:

  • 300 g cârnaţi de porc
  • 3 ouă
  • Ulei
  • Mălai
  • Sare
  • Apă pentru o mămăliguţă

Se taie cârnaţul bucăţele mici şi se prăjeşte în ulei încins. Când este gata, se bat ouăle cu sare şi se adaugă peste cârnaţi. Se mai ţine pe foc ca să se închege bine oul. Se răstoarnă pe o farfurie.

Se pune apă la fiert, se adaugă sare, iar când apa fierbe se adaugă mălai pentru mămăliguţă. Se serveşte şcrobul cu mămăliguţă şi iaurt sau murături. Nu îl recomand copiilor sub doi ani deoarece conține prea multe grăsimi 🙂

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Șcrob moldovenesc – delicios și tradițional

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s