Lumea în culori obiective

Homosexualitatea – ceva normal, sau ceva imoral?

Trăim într-o lume extrem de diversă! Diversă în din toate punctele de vedere: culoare, rasă, etnie, limbă, cultură, religie și chiar înclinație sexuală. Uneori diversitatea ne perturbă punctele de vedere, mai ales când vine cu argumente pe care noi nu știm să le combatem. Când lumea vine cu principiul relativității, când spune că nu există adevăr absolut, ci doar relativ, și deci fiecare are dreptate în felul lui, noi pur și simplu înghițim în sec și nu mai știm ce să spunem. Totuși lumea vine cu un astfel de argument doar ca să-și scuze faptele și deciziile imorale în care trăiește. În acest sens și noi avem dreptul să susținem sus și tare în adevărul absolut, Dumnezeu. Așa cum ei au dreptul la libertatea de a crede, așa avem și noi, cu atât mai mult cu cât noi chiar credem în ceva bun și corect.

În acest sens am considerat că este bine de discutat despre orietarea sexuală. Tot mai mult auzim în diferite părți ale lumii despre cutare vedetă că este lesbiană, sau este homosexuală, sau bisexual și tot așa mai departe. Sunt și alte orientări sexuale pe care mi-e mie rușine să le enunț aici, și pe care le condamnă și legea în majoritatea statelor din lume. M-am oprit aspra homosexualității, deoarece tot mai des auzim despre căsătorii între persoane de același sex. De asemenea se pare că nu trebuie să facem discriminare pentru persoanele care au orientări sexuale diferite. Sunt de acord cu discriminarea: nu trebuie să le facem rău, să le aducem injurii ca și persoane. Ci doar să nu le acceptăm orientarea sexuală.

Dar căsătoriile între persoanele de același sex…de ce sunt permise în unele state? Sunt ele corecte din punct de vedere religios, mai cu seamă din punct de vedere creștin? Mai ales când auzim că sunt oficializate de păstori și preoți? Sunt ele niște căsătorii binecuvântate?

Aș vrea să redau câteva perspective pe care le susțin homosexualii „credincioși” pentru a-și susține cauza. Și de această dată m-am inspirat din cartea lui Scott Rae, „Alegeri morale”.

În sensul homosexualității există două partide: partida celor care susțin că homosexualitatea este o încălcare a legilor lui Dumnezeu, și partida celor care susțin că „orientarea homosexuală este un stil de viață normal pentru persoana respectivă, de aceea nu se opune ordinii stabilite de Dumnezeu în creație. Homosexualitatea nu este o alegere, ci o predispoziție genetică.” Aceștia susțin că homosexualitatea nu este de natură demonică, ci la fel ca în relațiile obișnuite, aceste relații sunt un dar de la Dumnezeu. Aceștia spun că Biblia nu condamnă relațiile homosexuale, ci doar pe cele care implică perversiuni sexuale.

Trebuie însă să definim termenul foarte bine. Ce este de fapt homosexualitatea?

o persoană cu înclinații sută la sută pentru relații sexuale cu persoane de același sex (reprezintă 5 % din totalul homosexualilor).

– o persoană bisexuală – care are înclinație spre relații sexuale cu ambele sexe.

– persoană homosexuală situațional – persoane care au doar experiențe sexuale situaționale, dar nu orientări homosexuale.

Textul cel mai clar din Biblie care vorbește despre relațiile homosexuale este scris de Pavel în Romani 1:24 – 27.

De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei, Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin! Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.

Există o mare dezbatere pe acest text, mai ales din partea celor care susțin cauza homosexualilor, sau libertatea orientării sexuale. Câteva dintre acestea sunt redate în rândurile care urmează:

  1. Apostolul Pavel condamnă de fapt idolatria și nu relațiile homosexuale
  2. Apostolul Pavel condamnă de fapt persoanele heterosexuale care se angajează în relații homosexuale
  3. Apostolul Pavel condamnă de fapt persoanele homosexuale perverse, și nu pe cele care au relații homosexuale pline de dăruire și dragoste
  4. Unii merg până acolo să spună că de fapt Biblia condamnă relațiile homosexuale înafara căsătoriei, ca și pe cele heterosexuale.
  5. Apostolul Pavel condamnă orice fel de comportament homosexual.

Și totuși care este realitatea? Dumnezeu a creat la început bărbatul, iar apoi a creat femeia. Femeia a creat-o special ca o completare a bărbatului, menită să dea naștere la urmași, să fie ceea ce lipsește bărbatului. Realitatea este că Dumnezeu, prin Biblie condamnă orice fel de înclinație sexuală, cu excepția celei între un soț și o soție, dintre un bărbat și o femeie căsătoriți. Până și natura umană arată faptul că omul a fost conceput astfel încât un cuplu căsătorit să fie compus dintr-un bărbat și o femeie.

Deși experții și lumea încearcă să găsească păcatului o scuză, înclinând să spună că este de fapt ceva genetic homosexualitatea, nu există nici o dovadă în acest sens. Nici un bărbat nu s-a născut dodat să poată naște copii, nu se poate schimba legea lui Dumnezeu pusă în însăși natura noastră. Omul se poate scuza, poate să creadă fiecare scuză, poate să-și dea singur binecuvântările ca venind de la Dumnezeu, dar realitatea nu se schimbă: noi suntem concepuți doar pentru relații heterosexuale. Nu este corect să ne comportăm urât cu oamenii care au înclinații sexuale diferite de noi, dar este de datoria noastră ca și creștini să condamnăm faptele și păcatele de acest fel prin neacceptarea lor, prin exprimarea opiniei cu tărie, indiferent de situație. Dumnezeu ne dă puterea necesară să închidem orice gură care susține necurăția și neadevărul! Trebuie doar să ne lăsăm călăuziți de Duhul Lui!

Anunțuri

4 gânduri despre „Homosexualitatea – ceva normal, sau ceva imoral?

  1. sunt de acord cu ceea ce ai spus la inceputul postarii – ” Sunt de acord cu discriminarea: nu trebuie să le facem rău, să le aducem injurii ca și persoane. Ci doar să nu le acceptăm orientarea sexuală.” Sau dupa cum se zice ” Love the sinner, hate the sin”.
    Ceea ce eu nu inteleg , este de ce trebuie sa ne fie bagata pe git noua, astorlalti treaba asta. Vrea careva sa fie gay? Treaba lui, ca persoana adulta stie diferenta intre bine si rau. Dar de ce trebuie sa stie toata lumea ce faci tu la tine in dormitor? Daca noi ca heterosexuali am da detalii despre viata noastra sexuala, am fi priviti ca perversi.

    1. Să știi că unii nu știu, sau spun că nu știu ce este rău în a fi homosexual. Probabil de asta avem păstori care aprobă căsătoriile homosexuale. Ca să nu mai spun că unii își scuză orientarea sexuală prin vreo „defecțiune genetică”. Mai nou nu mai pot avea nici această scuză pentru că științific s-a dovedit că nu-i nimic genetic în orientarea sexuală. Nici mie nu-mi plac protestele gay, cu atât mai mult cu cât am copil de crescut pe care îl vreau să crească un om după inima lui Dumnezeu! Ai așa mare dreptate deci în comentariul tău!

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s