Dulce și-aromat

Ciocolată de casă cu alune – o explozie de aromă

Ciocolata mea preferată este cea de casă. Efectiv o ador! Nu aș schimba-o pentru nici o altă ciocolată, deși poate cea amăruie este cea mai sănătoasă dintre toate. Mai multe despre proprietățile curative ale ciocolatei puteți afla în cartea pe care am recomandat-o aici. Mai jos însă aș vrea să redau rețeta ciocolatei de casă, care pur și simplu iese perfectă și delicioasă și pentru cei mici și pentru cei mari 🙂

Ingrediente:

  • 500 g lapte praf
  • 450 g zahăr
  • 150 g unt
  • 250 ml apă
  • 3 linguri cacao
  • O cană miez de nucă sau alune de pădure  nesărate

Cum se prepară:

Pui apa cu zahărul la fiert și după ce dă în clocot mai lași 5 minute să se închege ca un sirop vâscos. Iei vasul de pe foc, adaugi untul și esența de rom și freci bine până devine o cremă omogenă. Amesteci laptele praf cu pudra de cacao amestecate bine. Torni încetul laptele praf în crema de zahăr și amesteci repede și bine cu o lingură de lemn pentru a nu rămâne cocoloașe. Adaugi nuca sau alunele. Omogenizezi bine.  Pui celofan mai gros într-un vas și torni compoziția pe care o nivelezi. Dai totul la rece pentru cel puțin două ore. O tai după aceea în pătrățele și o ferești de umezeală păstrând-o la rece în vas acoperit etanș până la consumare. Este foarte delicioasă!

6 gânduri despre „Ciocolată de casă cu alune – o explozie de aromă

  1. woow…super bun!
    iese asa, mai sfaramicioasa sau inchegata…nu stiu daca intreb bine..
    Mie imi place cea sfaramicioasa, mai uscata. Facea si mama , dar iesea, asa mai „gumoasa”, f buna la gust, dar eu o preferam pe cea care iesea asa…mai casanta 🙂

    1. Ca să iasă mai sfărmicioasă (ca asta din poză 🙂 ) trebuie ca siropul să fie mai vâscos, iar ca să iasă mai moale, siropul nu trebuie să iasă așa vâscos.Și mie îmi place mai sfărâmicioasă. A ieșit super delicioasă! Iar lapte praf, eu din România îl am, din ăla, Rarăul cred că se chema! 🙂

  2. Multumesc pentru raspuns
    Da, lapte praf simplu cred ca trebuie _lapturile cele gen MAlita, nu cred ca sunt bune..
    Hihihi…ai idee daca iese din lapte praf de soia? :))…e mai ieftin. Eu il folosesc des, pt ca am intoleranta la lactoza.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s