Ce papă bebe azi?

Un altfel de piure de cartofi

De obicei copiii sub 2 ani preferă mâncarea moale, dulce la gust și ușor de înghițit. Trebuie să-i înțelegem, deoarece ei nu ai toți dințișorii și măseluțele. Nu vor putea să mestece carne, sau coajă de pâine sau alte bucate mai tari. De aceea piureurile sunt perfecte pentru ei. Am mai postat o rețetă de piure cu carne specială pentru copii aici. De data aceasta însă postez o altă rețetă de piure. De obicei ni se spune că este foarte sănătos să dăm copiilor noștri piure de morcov. Personal nu îmi place la gust acest piure, și nici G.bebe nu îl savurează. Dar ca să rămânem împăcați cu ideea că păpăm sănătos, mami a inventat o rețetă combinată.

Deci avem nevoie de:

  • un cartof potrivit ca mărime
  • un morcov mic sau o jumătate de morcov mare
  • 50 ml lapte (aproximativ)
  • sare

Curățăm cartoful și morcovul. Le spălăm bine, apoi le tăiem feliuțe subțiri (mai ales morcovul, ca să fiarbă repede). Le punem la fiert în apă. După ce au fiert (adică sunt moi, dar morcovul oricum va fi puțin mai tărișor), le scurgem de apă, și le pasăm bine, pentru a le face piure. Punem sare după gust, adăugăm laptele, și pasăm cu paleta până devine totul o cremă omogenă. Dacă este prea gros, mai adăugăm puțin lapte. Iese prea mult pentru o singură porție de bebe, deci poate fi păstrat la rece restul ce rămâne, într-o cutie mică cu capac etanș, iar la reîncălzire se mai adaugă lapte. Se servește cu miez de pâine și iaurt, pentru a nu fi prea sec! Poate fi servit și de adulți, deoarece este delicios 🙂

6 gânduri despre „Un altfel de piure de cartofi

  1. Am mancat un astfel de pireu de fffff multe ori: si cand eram mica, pentru ca faceam foarte des alergii la te miri ce, dar si cand am fost gravida cu D. Cred ca o luna intreaga, zi de zi imi faceam pireu cu morcovi . :))))

      1. Acum cred ca a aparut moda blenderului. Fierbi legume si bagi la plender sa faci piure.
        Sau blenduiesti direct combinatii de fructe.
        Poate ne arati si niste combinatii de-ale tale mai inedite. Piure de cartofi cu morcovi chiar nu vazusem pana acum. : )

      2. De obicei cartofii nu îi dau prin blender pentru că ies vâscoși și tare ciudați la gust! Ideea cu morcovul în piureul de cartofi mi-a trecut prin minte în momentul în care au fost perioade când G. nu vroia să pape mai nimic decât piure cu iaurt. Trebuia să îi mai pun ceva în el…așa că am optat pentru morcov fiert 😀 La rubrica Ce papă bebe azi o să găsești și câteva combinații de altfel de piureuri: cu piept de pui, cu fructe și biscuite…care sunt delicioase. 🙂

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s