Dulce și-aromat

Budincă de portocale – parfumat și delicios

Această budincă am gătit-o zilele acestea pentru musafirii mei. Este foarte rapidă și aromată. Personal am modificat rețeta, deoarece sucul de portocală devine amar după aproximativ 2 ore. Am înlocuit sucul de portocale cu lapte, ceea ce o face mult mai durabilă și delicioasă!

Avem nevoie deci de:

  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu vârf de amidon
  • 150 g zahăr
  • coaja rasă de la două portocale

Se bat ouăle cu zahărul spumă, până se topește zahărul. Adăugăm laptele, coaja de la cele două portocale rasă, și adăugăm încet și amidonul alimentar. După omogenizare, punem la foc mic, având grijă să nu fiarbă conținutul. Amestecăm cu o lingură de lemn încet, până compoziția devine groasă. Conținutul trebuie să fie fierbinte, dar nu să fiarbă.

După ce s-a îngroșat compoziția, poate fi pusă în cupe din portocală scobită de pulpă, sau poate fi folosită ca și cremă pentru prăjitură, sau chiar pusă doar în cupe alături de alte fructe și frișcă. Este ușor de făcut, rapidă și delicioasă! Înainte de servire se dă la rece măcar o oră, pentru a se întări crema. Mult spor 🙂

7 gânduri despre „Budincă de portocale – parfumat și delicios

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s