Ce avem la prânz?

Piftie de pui

Îmi place foarte piftia (sau răciturile – cum se spune în Bucovina). Fiecare zonă a țării le face într-un stil anume. În Bucovina se  gătesc după cum prezint rețeta mai jos 🙂

  • 1 kg carne de pui (aripioare, pulpe, cu os)
  • 3 litri de apă
  • Usturoi (o căpățână mică, sau jumătate de căpățână mare)
  • Un cub vegeta
  • Sare
  • Gelatină (în funcție de cantitatea de apă și indicațiile de pe plic)
  • 5 – 6 piper boabe
  • 2 morcovi

Speli și pregătești carnea de pui pentru fiert cu tot cu os. O pui într-o oală la fiert. Când apa fierbe pui și cubul de vegeta și sarea, morcovul și foile de dafin. Lași să fiarbă carnea foarte bine. Adaugi între timp în oală boabe de piper. După ce a fiert carnea, o scoți din zeamă și o lași puțin la răcit, dar să nu se răcească prea tare. Pui în apa în care a fiert usturoiul tocat și mai lași să fiarbă ca să-și ia gustul. Între timp scoți carnea de pe os și arunci oasele și pielea, păstrând doar carnea (puteți păstra și oasele, dacă vreți). Iei oala de pe foc. Strecori zeama, iar dacă crezi că nu se încheagă, adaugi și gelatină în funcție de cantitatea de apă și după instrucțiunile de pe plic. Iei din carne apoi și pui în castronașe iar peste carne torni zeama strecurată. Lași la rece până a doua zi. Cantitățile de carne și apă sunt aproximative, fiecare gătind în funcție și de membri familiei sau de porțiile dorite. 🙂 Din carne de pui sunt mult mai ușoare decât din carne de porc, și pot fi date și la copii cu vârsta peste un an 🙂

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s