Ce avem la prânz? · Rețete grecești

Suzucakia – pifteluțe cu sos

Este pentru prima dată când am încercat această rețetă grecească și recunosc că a fost un adevărat succes. De aceea vreau să o împărtășesc cu voi, pentru a vă bucura și voi de un gust deosebit.

Avem nevoie deci, de:

Pentru piftele:

  • 500 g carne tocată (pui sau vită)
  • 4 căței de usturoi
  • un cartof potrivit de mare crud
  • o felie groasă de pâine înmuiată în lapte
  • sare, piper după gust
  • 1 ou crud

Pentru sos:

  • o cană și jumătate de roșii pasate sau sos de roșii
  • 2 cani de apă
  • o linguriță cu vârf de scorțișoară pudră
  • sare, piper după gust
  • enibahar boage sau pudră

Amestecăm carnea tocată cu oul, cățeii de usturoi sfărâmați bine sau dați pe răzătoarea mică, cu pâinea dată prin blender sau tocată ca și carnea, sare și piper după gust. Omogenizăm totul bine și prăjim chifteluțe în ulei încins. Rețeta la pifteluțe o găsiți și aici.

Sosul se face așa: se pun roșiile pasate sau sosul de roșii într-o cratiță. Se adaugă cănile de apă, scorțișoara, enibaharul, sarea și piperul și se lasă la fiert, amestecând din când în când să nu se prindă. Adăugăm în sos pifteluțele (dacă sunt prea multe pifteluțe adăugăm doar o parte din ele și lăsăm să fiarbă amestecând din când în când. Totul este gata când sosul a scăzut și s-a îngroșat destul de bine. Este o mâncare delicoasă. Poate fi servită simplă, sau alături de un piure de cartofi, sau cartofi prăjiți! Mult spor 😀

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s