Ce avem la prânz?

Paste cu friptură – rapid și simplu

Când sunt  în grabă prin bucătărie și totuși doresc să gătesc ceva consistent, alerg la aplicarea rețetei acesteia 😉 Este foarte simplu de preparat și foarte delicioasă!

Avem nevoie de:

  • 4-5 pulpe pui (sau carne de pui cu tot cu os)
  • sare, piper, chimen pudră, paprică
  • ulei de măsline (sau de care aveți)
  • usturoi (2-3 căței) sau praf de usturoi
  • o cutie (de 200 – 300g) sos de roșii
  • 300 g paste de orez
  • ketchup pentru servit

Porționăm și spălăm carnea foarte bine, apoi așezăm într-o tavă. Eu o pun de obicei fie într-un vas termorezistent de sticlă, fie pun o folie de aluminiu într-o tavă de tefal sau normală, și apoi pun carnea. Presărăm peste carne toate condimentele prezentate mai sus, apoi turnăm ulei de măsline cât să ungem fiecare bucată de carne. Tăvălim fiecare bucată de carne prin uleiul care s-a scurs pe fundul tăvii, și astfel fiecare bucată va fi pe toate părțile condimentată. Se mai toarnă jumătate de cană de apă în tavă (se poate pune vin în loc de apă), se acoperă tava cu foile de aluminiu și o dăm la cuptor la 200 de grade. Lăsăm friptura în cuptor cam 40 de minute, după care scoatem folia de aluminiu și o mai lăsăm în cuptor (întorcând-o din când în când pentru a se rumeni frumos pe toate părțile). O mai lăsăm cam 30 de minute.
Între timp, înainte de a fi gata carnea din cuptor, punem apă cu sare la fiert într-o tigaie (cam 3 litri), iar când apa a dat în fiert dăm la foc mic și turnăm pastele. Eu mă refer la pastele din fotografia de mai jos. De obicei le cumpăr din LIDL, dar se găsesc și în Care four sau alte market-uri.

Pastele astea fierb de obicei cam în 7 minute. Le probăm ca pe orice paste obișnuite dacă au fiert. Când sunt fierte, le scurgem de apă, le clătim cu apă rece, mai adăugăm cam 50 ml apă rece în ele, și adăugăm sosul de roșii. Punem la fiert pentru câteva minute, până scade sosul de roșii. Adăugăm și sare și piper după gust.

Pastele se servesc calde cu ketchup sau fără, împreună cu friptura, și poate cu murături asortate. Deși friptura trebuie să stea în cuptor peste o oră, noi nu trebuie să stăm lângă cuptor 😀 Între timp putem face altceva, după plăcerea fiecăruia 😉 Poftă bună!

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s