Ce avem la prânz?

Aripioare de pui cu sos de lămâie

Aripioarele de pui sunt delicioase și ușor de preparat. Le putem găti la grătar, le putem prăji, sau prepara cu diferite sosuri. De data aceasta propun o rețetă foarte simplă cu ele.

Avem nevoie de:

  • 10 aripioare de pui
  • sare
  • oregano
  • ulei de măsline
  • ketchup
  • maioneză
  • o lămâie
  • 3-4 linguri de apă
  • ulei pentru prăjit

Curățăm bine aripioarele și le spălăm, după care le punem în ulei la prăjit. Le putem de asemenea coace pe grătar (asta ar fi o variantă mai sănătoasă). Le întoarcem din când în când de pe o parte pe alta, până se rumenesc bine. Între timp amestecăm 2-3 linguri de ulei de măsline, cu o lingură de maioneză, o lingură de ketchup, sare, zeama de la o lămâie, 50 ml apă și oregano. Amestecăm foarte bine acest sos, ca și cum am bate un frape. Când am luat aripioarele de pe foc, le scoatem pe o farfurie, turnăm peste ele sosul, și le acoperim cu un capac sau lighean pentru 5 minute, pentru a se pătrunde aroma. Se servesc cu pâine proaspătă! Sunt foarte rapid și simplu de preparat, și foarte delicioase. Varianta mai sănătoasă este să preparați aripioarele la grătar, decât prăjite. 🙂

 

 

 

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s