Dulce și-aromat

Baton de ciocolată – fin și delicios

Și această rețetă o am de pe blogul Laurei Sava, și recunosc că mie mi-a plăcut foarte mult. Deși ciocolata iese mai moale, poate fi consumată ca o bucată de prăjitură, sau poate fi folosită ca și cremă pentru o prăjitură sau tort. Oricum este delicioasă, și merge servită și tăiată cuburi, deoarece este destul de tare.

Avem nevoie deci, de:

  • 1 conservă de 400 g lapte condensat
  • 50 g unt
  • 400 g ciocolată cu lapte, sau neagră (după preferință)
  • alune, nuci, stafide (obțional)
  • esență de rom (obțional)

Se rupe ciocolata în bucățele. Se adaugă într-un vas împreună cu laptele condensat și untul tăiat bucățele, și se topesc la foc mic.

Sau puteți pune totul într-un vas de Yena și dați la cuptorul cu microunde la 3 minute viteză maximă. După ce s-au topit ingredientele, amestecăm bine până se omogenizează compoziția.

Adăugăm alunele sau nucile sau stafidele, le amestecăm în restul compoziției și turnăm toată compoziția într-o tavă de 20 pe 30 cm, tapetată cu celofan. Dăm la rece pentru cel puțin 2 ore. Se taie rece, cu un cuțit rece. Mult spor, și poftă bună!!!

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s