Dulce și-aromat

Baton de ciocolată – fin și delicios

Și această rețetă o am de pe blogul Laurei Sava, și recunosc că mie mi-a plăcut foarte mult. Deși ciocolata iese mai moale, poate fi consumată ca o bucată de prăjitură, sau poate fi folosită ca și cremă pentru o prăjitură sau tort. Oricum este delicioasă, și merge servită și tăiată cuburi, deoarece este destul de tare.

Avem nevoie deci, de:

  • 1 conservă de 400 g lapte condensat
  • 50 g unt
  • 400 g ciocolată cu lapte, sau neagră (după preferință)
  • alune, nuci, stafide (obțional)
  • esență de rom (obțional)

Se rupe ciocolata în bucățele. Se adaugă într-un vas împreună cu laptele condensat și untul tăiat bucățele, și se topesc la foc mic.

Sau puteți pune totul într-un vas de Yena și dați la cuptorul cu microunde la 3 minute viteză maximă. După ce s-au topit ingredientele, amestecăm bine până se omogenizează compoziția.

Adăugăm alunele sau nucile sau stafidele, le amestecăm în restul compoziției și turnăm toată compoziția într-o tavă de 20 pe 30 cm, tapetată cu celofan. Dăm la rece pentru cel puțin 2 ore. Se taie rece, cu un cuțit rece. Mult spor, și poftă bună!!!

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s