Dulce și-aromat

Pite cu ulei de cocos – un snack rapid și delicios

Tot la o prietenă la masă pentru prima dată am gustat un snack foarte rapid și delicios. Poate pare mult prea simplu, dar este mult mai sănătos decât chipsurile din comerț, și este și foarte delicios!

Cumpărăm pite arăbești din market (ca pentru tortila), și le tăiem bucățele potrivit de mici, ca pentru o singură înghițitură. Le punem într-un vas de teflon cu o lingură rasă de ulei de nucă de cocos, sau cu o linguriță de unt dacă nu aveți nucă de cocos. Aceste pite de obicei sunt uneori congelate. Le călim puțin bucățile de pite în uleiul sau untul puse și amestecăm bine cu o lingură din lemn. Când sunt fierbinți, se iau de pe foc și se servesc calde sau reci. Dacă le doriți mai crocante, puneți mai puțin unt sau mai puțin ulei de cocos.

Dacă nu doriți să cumpărați pitele, acestea pot fi făcute și în casă foarte simplu. Amestecăm sare cu făină albă și apă cât să iasă un aluat elastic și ușor de manevrat. Se fac turte foarte subțiri și mari cam de diametrul 30, și se coc la foc mic într-o tigaie largă de tefal, foarte puțin unsă cu unt, sau chiar deloc. Se păstrează la frigider sau se pot congela, cu condiția să fie păstrate în pungi închise. Poftă bună 😀 și mult spor!

Dacă doriți o anumită aromă, puteți presăra peste aceste pite puțin zahăr vanilat, sau miere, sau după imaginație 😀

Reclame

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s