Ce avem la prânz? · Ce papă bebe azi?

Ciorbă de perișoare – ceva ușor și delicios

Ciorba de perișoare, cel puțin această rețetă, este preferata copilașului meu. O savurează cel mai bine dintre toate supele și ciorbele! Este ușor de preparat și este delicioasă și consistentă!

Avem nevoie deci, de 🙂 :

Pentru perișoare:

  • 500 g carne de pui tocată
  • Un pumn de orez
  • O ceapă
  • Piper
  • Sare
  • Pătrunjel tocat
  • Un ou

Pentru supă:

  • 4 l apă
  • 2 morcovi
  • 2 roșii potrivite
  • 1 păstârnac
  • Jumătate de ardel
  • Un cub knorr de legume
  • Pătrunjel
  • 2 role de fidea (doi pumni buni)

Amestecăm carnea tocată cu orezul, ceapa dată pe răzătoare, sare, piper, pătrunjelul tocat și oul. Omogenizăm bine totul. Separat punem într-o oală apa la fiert și dăm celelalte legume pe răzătoare și le punem în apă la fiert (roșiile curățându-le mai întâi de coajă). Când apa a dat în clocot, formăm biluțe din compoziția cu carne și le punem în supă. Se vor închega imediat. Lăsăm să fiarbă și adăugăm și cubul knorr. Când carnea și legumele au fiert, adăugăm fideaua, mai lăsăm 5 minute să fiarbă, apoi presărăm pătrunjel tocat din abundență deasupra și dăm deoparte supa. Se poate servi cu smântână.

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s