Dulce și-aromat

Terci de ovăz – un mic dejun ușor

Deși este un mic dejun foarte simplu, poate știut de mulți dintre voi, eu personal am învățat să-l prepar doar cu vre-un an  în urmă de la prietena mea Jan. Este delicios și foarte ușor de preparat, cu condiția să fierbeți foarte bine terciul pentru a nu fi greu la stomac 😀

Avem nevoie de:

  • o jumătate cană apă
  • o cană de lapte
  • 2 linguri rase de zahăr
  • Puțină sare
  • O jumătate cană fulgi de ovăz

Într-o oală cu fund dublu punem fulgii de ovăz, zahărul, apa, laptele și zahărul, și dăm la foc potrivit până dă în fiert compoziția. Cum a început să fiarbă, dăm la foc mic, și mestecăm într-una câteva minute, pentru a nu se prinde de fund. Dacă vrem ca terciul să fie mai moale, mai adăugăm lapte și continuăm să mai fierbem puțin. După 10 minute luăm de pe foc și punem în castronel la răcit. Cantitatea de față este valabilă pentru o porție mare de terci. Este potrivit pentru micul dejun. Poftă bună:D

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s