Dulce și-aromat

Ruladă cu gem – rapid și delicat

Nu sunt o adeptă a ruladelor, dar aceasta de față este foarte rapidă, delicioasă și ușor de preparat 🙂 . Deci în primul rând este pentru cei în criză de timp și de resurse 😀 Avem nevoie de:

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri făină
  • Un praf de sare
  • Gem acrișor

Se separă albușurile de gălbenușuri cu grijă. Albușurile se bat spumă și se adaugă treptat zahărul. Se adaugă și gălbenușurile și se mixează în continuare. Se reduce viteza mixerului la prima treaptă și se adaugă făina. Se pune hârtie de copt într-o tavă mai mică (cam 30/20 cm). Se pune conținutul ruladei și se întinde bine, după care se dă la copt la 150 – 160 grade cam 10 -15 minute. Se scoate din cuptor și se răstoarnă pe un prosop umed. Se unge rulada caldă cu gem de care îți place și se rulează cu grijă. Se poate îmbrăca rulada în ciocolată topită, sau se poate pudra cu zahăr. Se taie rece. Poftă bună 😀

2 gânduri despre „Ruladă cu gem – rapid și delicat

    1. Da. este rapidă și delicioasă. Oare untul pentru ce îl puntea mama ta? 😀 Eu nu pun pentru că eu evit mai ales prăjiturile cu cremă de unt. Pur și simplu nu îmi place untul ca și cremă 😀 Dar oricum rulada este delicioasă și cu unt și fără…asta e sigur 🙂

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s