Dulce și-aromat

Lizer cu mac – o prăjitură super delicioasă :)

Și această prăjitură o am tot dintr-o revistă, dar să fiu sinceră, nu mai știu din care. Este foarte delicioasă, mai ales pentru cei cărora le place macul, așa ca mine😀 Avem deci nevoie de:

Pentru blat:

  • 150 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 1 esență de vanilie
  • 3 gălbenușuri
  • 2 lingurițe lapte
  • 200 g făină
  • 1 plic de praf de copt
  • ½ borcan cu gem
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru blatul doi:

  • 200 ml lapte
  • 200 zahăr
  • 130 g mac măcinat
  • 170 g făină
  • 3 albușuri
  • 100 g margarină
lizer cu mac 1

Pentru primul blat amesteci toate ingredientele cu excepția gemului și obții un aluat moale pe care îl întinzi cu spatula într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunile 22/30 cm. Îl coci dai la cuptor și îl coci pe jumătate. Între timp pregătești blatul doi astfel. Fierbi zahărul cu laptele până se dizolvă, apoi opărești macul măcinat amestecând repede și adaugi margarina și făina omogenizând bine. La urmă pui albușurile bătute spumă, dar amesteci de jos în sus cu  o lingură de lemn. Întinzi peste primul blat pe jumătate copt gemul, apoi compoziția cu mac pregătită și mai dai prăjitura la cuptor pentru 15 -20 minute. Faci proba cu scobitoarea ca să vezi dacă s-a copt. După răcire o tai bucăți și o pudrezi cu zahăr.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s