Ce avem la prânz?

Paste de ou cu sos și piept de pui

O invenție a soțului meu bucătarul 🙂 este această rețetă rapidă și foarte consistentă! Deci când sunteți în criză de timp, această rețetă este tot ceea ce trebuie. Avem nevoie de:

  • un piept de pui dezosat
  • 300 g paste cu ou (sunt mai galbene și mai groase – se găsesc în Lidl și arată pe ele faptul că sunt cu ou)
  • 200 ml sos de roșii
  • o roșie decojită
  • 2-3 căței usturoi (sau praf de usturoi)
  • o jumătate linguriță paprică dulce
  • sare și piper după gust
  • busuioc (opțional)
  • puțin ulei

Pieptul de pui îl spălăm și îl tăiem bucățele mici. Îl punem la călit în ulei. Adăugăm usturoiul ras pe răzătoare mică sau praful de usturoi, sarea, piperul și paprica. Lăsăm să se albească pieptul de pui. Îl călim bine. Adăugăm sosul de roșii și roșia tocată, și lăsăm până a secat apa și totul a devenit un sos nici prea subțire, nici prea gros.

Între timp punem la fiert pastele de ou în apă clocotită cu sare. Le fierbem după instrucțiunile pe ambalaj. De obicei se fierb până devin moi. După ce au fiert bine, le scurgem de apă și punem o lingură de margarină în ele. Le mai amestecăm puțin pe foc ca să se topească margarina. Apoi le adăugăm în carnea cu sos și le amestecăm bine. Putem presăra busuioc verde pe deasupra. Se servesc simple, sau cu ketchup. Poftă bună 😀

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s