Ce avem la prânz?

Sos de orez – o garnitură excelentă

Soțul meu inventiv în bucătărie m-a învățat să fac și acest sos de orez, dacă se poate numi sos🙂 . Este vorba de fapt despre o garnitură de orez foarte simplu de preparat, care merge în special la rețete cu carne de pasăre precum tocana din piept de pui cu legume.

Avem nevoie de:

  • 150 – 200 g orez
  • o lingură ketchup dulce (sau după gust)
  • 2 linguri bune de iaurt cremos
  • puțină sare

Spălăm puțin orezul, și îl punem la fiert la foc mic, în apă cât să îl cuprindă, și puțină sare. Tot mestecăm în el, să nu se prindă de oală. Când scade apa, mai adăugăm, și tot repetăm acest proces până a fiert orezul. Când este bine fiert, îl clătim cu apă rece, îl scurgem bine de apă, și adăugăm în el iaurtul și ketchup-ul. Amestecăm bine, până tot orezul este amestecat cu iaurtul. Va ieși ca un sos roz. Se servește proaspăt ca și garnitură. Iaurt nu trebuie să fie decât cât să lipească orezul, deci nu vom pune iaurt mult🙂 Poftă bună!

One thought on “Sos de orez – o garnitură excelentă

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s